Wolfgang goed gebruikt tijdens Holland Festival

Maar liefst 240 mensen hebben gebruikt gemaakt van de app Wolfgang tijdens de 12 Hour PROM van het Holland Festival. Dit nieuwe, eendaagse minifestival vond plaats in het Concertgebouw in Amsterdam op 20 juni. Wolfgang werd ingezet tijdens de concerten van het Amsterdam Sinfonietta en het Radio Filharmonisch Orkest met Groot Omroepkoor. Ondanks dat Wolfgang nog maar kort geleden is geintroduceerd, wisten de nodige bezoekers de app te vinden.

Bij het eerste concert bood Wolfgang uitleg en verhaal bij onder meer 'Knoxville: Summer of 1915' van Samuel Barber en 'Les nuit d'ete' van Hector Berlioz. Beide werken werden gezongen door sopraan Eva-Maria Westbroek. Wolfgang nam bezoekers stap voor stap mee in het verhaal dat zij vertolkte, precies op het moment dat zij het zong.

Bij het tweede concert van het Radio Filharmonisch Orkest hielp Wolfgang concertbezoekers om de muziek van Pierre Boulez (onder meer 'Notations') en 'Nekuia' van Iannis Xenakis beter te begrijpen en intenser te beleven. Juist ook bij dit repertoire bleek de toegevoegde waarde van de app: tijdens de uitvoering bood Wolfgang het publiek context om ook deze complexe muziek (beter) te kunnen bevatten.