Wolfgang wint SpinAward

De klassieke muziek app Wolfgang heeft donderdagavond een SpinAward gewonnen. Wolfgang won de felbegeerde award in de categorie ‘Digital Service Idea’. De prijs werd uitgereikt in Amsterdam, tijdens de 18e editie van de SpinAwards Night: de grootste prijs-uitreiking voor digitale creatieve projecten in Nederland. Initiatiefnemer Johan Idema en ontwikkelaar Matthijs Klinkert (Fabrique) namen de award in ontvangst, mede namens samenwerkingspartner Muziekgebouw aan ’t IJ.

Voorbeeld van geaccepteerde disruptie
De SpinAwards zijn de prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. Wolfgang ontving de award mede omdat vele orkesten en podia in Nederland sinds de introductie vorig jaar de app hebben ingezet. Vorige maand ontving Wolfgang al een IF Design Award, die werd toegekend vanwege de gebruiksvriendelijkheid en grafische vormgeving van de app.

De jury van de SpinAward beoordeelde Wolfgang als ‘een mooi voorbeeld van geaccepteerde disruptie’. De app kan volgens de jury ‘zorgen voor een gedrags- en mentaliteitsverandering binnen de wereld van klassieke muziek’. Initiatiefnemer Johan Idema: ‘Het is fijn dat de app ook van buiten de cultuurwereld erkenning krijgt, van experts op het gebied van digitale creativiteit. We zijn de orkesten en podia die Wolfgang al in vroeg stadium hebben ingezet dankbaar.”